Samsung-chefen försäkrar

Böjbara Galaxy X ”ingen gimmick”

Samsungs mobilchef DJ Koh har i samband med Mobile World Congress i Barcelona uttryckt oro över att konsumenterna ska se den böjbara telefon kallad Galaxy X som man har på gång som ”en gimmick”.

Publicerad Uppdaterad

Det är sedan en tid tillbaka långt ifrån någon hemlighet att Samsung jobbar på en telefon med böjbar skärm som därmed kan fällas ihop precis som en klassisk flip-telefon, trots att den har samma formfaktor som en vanlig smartphone. En konceptversion på produkten ska enligt flera källor ha visats upp för ett fåtal utvalda personer i samband med CES-mässan i Las Vegas. Den enheten hade en skärmstorlek på 7,3 tum i utfällt läge och kunde vikas ihop med skärmsidorna inåt. En annan variant på samma tema är en enhet som kan fällas ihop med skärmsidorna utåt, men den ska inte vara aktuell förrän i ett senare skede. Samsungs mobilchef DJ Koh har också tidigare bekräftat att en böjbar enhet är på gång, men har poängterat att det fortfarande finns utmaningar med tekniken. I en färsk intervju som Cnet gjort med Koh i samband med Mobile World Congress, uttrycker han nu en viss oro för att allmänheten ska ta emot den kommande enheten – som sägs få namnet Galaxy X – som något av ”en gimmick”. Därför säger han sig vilja vara helt säker på att få allt rätt innan produkten offentliggörs. 

Vill inte avslöja när den kan släppas

”Jag vill vara helt säker på att vi levererar bästa möjliga användarupplevelse när vi släpper en ny kategori telefoner” säger Koh i intervjun, där han också uppger att arbetet med telefonen fortskrider som planerat. Koh är dock fortfarande mycket hemlighetsfull kring när Galaxy X kan tänkas släppas. På en direkt fråga från Cnet ler han bara kryptiskt och säger ”Ibland lyssnar jag inte. Mina öron är inte så bra”. Samsung lät i samband med sin senaste kvartalsrapport meddela att man ”fortsätter sina satsningar på att differentiera sina smartphones med hjälp av banbrytande teknologi, som exempelvis böjbara OLED-skärmar”. På en smartphonemarknad som saktar ned i allt högre grad är det förstås nödvändigt för tillverkarna att återuppfinna konceptet med smartphones på olika sätt för att få användarna att byta upp sig oftare, och möjligen kan Galaxy X vara det koncept som marknaden behöver. 

Källa