Kontextstyrda telefoninställningar

Boka möte med NFC-app

Screen Interaction har utvecklat en ny NFC-lösning som ska göra det lättare att boka mötesrum med din mobil. Företaget har också tagit fram en NFC-funktion som kan ställa in din mobil på ljudlöst när du går in i ett mötesrum.

Publicerad Uppdaterad

Titt som tätt händer det: man startar en diskussion med en kollega i korridoren och går in och sätter sig i första tillgängliga mötesrummet, utan att kolla om mötesrummet har bokats av någon annan. Vid ett besök från kungaparet på sitt kontor i Kista på lördagen visade Screen Interaction en lösning som kan underlätta den typen av spontana mötesrumsbokningar. Tjänsten använder Near Field Communication, NFC, och är kopplad till en mobil app. Mobil Business var på plats och tog del av demonstrationen.

På bild: Screen Interactions Anders Håkans visar NFC-lösningen för Kungaparet. Vänster om kungen: Stockholms Landshövding Chris Heister. Bakom Drottningen: David Furendal, vd på Screen Interaction.

Så här fungerar NFC-bokningen

Man vidrör telefonen – med NFC-funktionen påslagen – mot en NFC-sticker som sitter vid mötesrummets dörr. Då öppnas en mötesbokningsapp som låter en boka mötesrummet där och då, förutsatt att rummet är ledigt. Bokningen förs in i företagets befintliga mötesbokningssystem.

– NFC-lösningen är redo att rullas ut och vi för just nu en dialog om vem som blir vår första partner utanför vår egen verksamhet, säger David Furendal, vd på Screen Interaction, till Mobil Business.

Utöver mötesbokningslösningen har även Screen Interaction tagit fram en NFC-tjänst som får NFC-telefoner att ställas in på ljudlöst när man lägger dem på en NFC-sticker i mötesrummet. Stickern kan även ändra andra inställningar beroende på kontexten.

Någon kommersiell lansering av Screen Interactions nya lösningar är inte ännu fastställd.