Annons

få hjälp att hitta borttappade lurar

Boses headset får stöd för Tiles hitta-teknik

På CES-mässan presenterade Tile flera nya samarbetspartners, bland annat hörlurstillverkaren Bose.

Publicerad Uppdaterad

Tile tillverkar små Bluetooth-taggar som kan fästas på väskor och liknande. Om du tappar bort det du fäst taggen på kan du använda Tile-appen för att få det du letar efter att ge ljud ifrån sig om det befinner sig inom Bluetooth-avstånd. Det verkligt finurliga med Tiles system är dock om du tappat en pryl på allvar och den inte befinner sig på Bluetooth-avstånd. Då kan du efterlysa den, och om någon annan Tile-användare passerar den på Bluetooth-avstånd kommer du att få ett larm om var i världen prylen befinner sig.

Det måste ju inte vara en speciell tagg för att det här ska funka, allt som behövs är Bluetooth, och det är här Tiles nya samarbete kommer in. Någon gång under 2018 kommer Bose Soundsport Wireless och Quietcontrol 30 att få stöd för funktionen.

Andra samarbetspartners är väsktillverkarna Samsonite och Herschel, men här är fördelen jämfört med en tagg du fäster på väskan inte lika uppenbar. Propeller Health arbetar också med att göra inhalatorer som har stöd för Tiles hitta-teknik.