Apples vd om Microsofts uppköp

"Bristen på innovation dödade Nokia"

Orsaken till Nokias "död" är att företaget inte längre innoverar, hävdar Apples vd Tim Cook i en intervju med Bloomberg Businessweek.

Publicerad Uppdaterad

Det har gått drygt två veckor sedan det blev klart att Microsoft ska köpa Nokias mobiltelefonp> En person som inte skräder med orden om vad han tycker om affären är Tim Cook, vd för Apple.

Tidningen Bloomsberg Businessweek publicerade nyligen en lång intervju med Cook där man bland annat tar upp att Google och nu även Microsoft satsar på att integrera utveckligen av mjuk- och hårdvara genom uppköpen av Motorola, respektive Nokia. "Alla försöker efterlikna Apples strategi", är Tim Cooks kommentar till Microsofts affär med Nokia. 

"Tydlig påminnelse till alla i branschen"

Under stora delar av 00-talet hade Nokia en världsledande position inom segmentet för smarta mobiltelefoner. Lanseringen av Iphone 2007, samt Androdplattformens framväxt, kom att bli slutet för finnarnas tidigare dominans. 

Enligt Tim Cook beror Nokias fall till stor del på att företaget inte har lyckats förnya sig själva.

– I mina är ögon är Nokias öde ett tydlig påminnelse till alla i branschen att man måste fortsätta innovera. Att inte vara innovativ är att dö som företag, säger Tim Cook till Bloomsberg Businessweek.