Källor uppger

”Broadcom redo att höja budet på Qualcomm”

Chipptillverkaren Broadcom lade redan i höstas ett bud på konkurrenten Qualcomm, som valde att tacka nej. Nu sägs Broadcom vara redo att höja sitt bud.

Publicerad Uppdaterad

Det var i november förra året som halvledarjätten Broadcom kom med ett bud på 103 miljarder dollar på den amerikanska chipptillverkaren Qualcomm. Men Qualcomms styrelse valde enhälligt att tacka nej till budet, som man menade innebar en rejäl undervärdering av bolaget, vars mobilchipp dominerat smartphonevärlden sedan flera år tillbaka. Nu kommer uppgifter om att Broacom står i begrepp att komma med ett nytt bud på 120 miljarder dollar. Källorna bakom uppgifterna har begärt att få vara anonyma, uppger nyhetsbyrån Reuters. 

Överträffade förväntningarna

Qualcomms senaste kvartalsrapport överträffade förväntningarna både när det gällde intäkter och vinst, och efterfrågan på chippen har ökat stadigt. Utöver smartphones så har även bilindustrin visat sig vara i behov av chipp. Qualcomm själva ska även vara på väg att slutföra ett köp av halvledartillverkaren NXP, men väntar fortfarande på klartecken från de kinesiska myndigheterna innan affärfen kan gå i lås.

Källa