Exklusiv begränsning

Brusreducerande hörlurar fungerar bara med HTC U11

Brusreducerande hörlurar? Ja, men bara om det sitter en U11 i andra änden av USB C-sladden.

De brusreducerande hörlurar som följer med HTC:s nya flaggskeppstelefon U11 är bara brusreducerande så länge de används med just HTC U11. Inte ens andra HTC-telefoner kan dra nytta av funktionaliteten.

Publicerad Uppdaterad

Vi har kommit att vänja oss vid en värld där tillbehör av olika slag oftast fungerar likadant oavsett vilken enhet man kopplar in dem i. Men möjligen gå vi mot en ny era, där funktionaliteten är exklusiv inte bara för det fysiska gränssnittet, utan också för själva enheten. Det är de brusreducerande hörlurarna som kommer med HTC:s nya flaggskeppsenhet U11 ett exempel på. 

Går att lyssna med

Jodå, det går fortfarande att lyssna med hörlurarna inkopplade i andra enheter. Men brusreduceringen är helt avhängig att det sitter en U11 i andra änden av USB-C-sladden. Exakt varför brusreduceringen inte skulle fungera med andra enheter är oklart, men saken har bekräftats av HTC. Inte ens med andra HTC-enheter, som nya U Play eller U Ultra, kommer brusreduceringen att fungera.

En trolig orsak är att processningen av själva brusreduceringen sker i mobilen, som därför måste ha programvarustöd för det. Vi har tidigare sett liknande lösning från Sony, som dock sålt sina brusreducerande hörlurar som separata tillbehör.

Källa