1
1
https://www.mobil.se/nyheter/bugg-andrar-installningar-i-ios-14
569229
Nyheter
falskt
Ändrar till standardappar

Bugg ändrar inställningar i Ios 14

Bugg i Ios 14 drabbar enheternas webbläsare och e-postprogram.

Apple har aldrig varit speciellt pigga på att låta användarna ändra standardappar för surfande och e-post i Ios. I den nysläppta Ios 14 är det dock möjligt att ändra till någon av på förhand godkända appar som Google Chrome, Microsoft Edge et cetera.

Nu har det dock dykt upp en bugg i operativsystemet som medför att varje gång som enheten startar om, ändra operativsystemet inställningar och går tillbaka till Apples egen webbläsare och e-postprogram.

Det har även rapporterats om att ändringar ignoreras, så att länkar i e-post fortfarande öppnas i Safari och mailto-länkar på hemsidor fortfarande öppnas i Apples e-postprogram trots att de apparna inte längre är standardappar.

Det här har medfört många "vad var det vi sa-röster" från utvecklare som redan innan var kritiska över att Apple bara gav en dags förvarning före lanseringen, vilket medförde minimal tid för utvecklare att göra sina appar färdiga för lanseringen. Nu befaras det att detta kommer att medföra att det dyker upp ännu fler buggar inom den närmaste framtiden innan utvecklare hinner anpassa sina appar.

Ämnen