Kan vara ett brott mot GDPR

Bugg i Android-appen exponerade privata tweets för allmänheten

Flera Android-användare som trott att de publicerat tweets för bara ett antal utvalda personer har i själva verket publicerat inlägg som kan ses av alla.

Publicerad Uppdaterad

Twitter har ett privat läge kallat ”Protect your Tweets” som kan användas om man inte vill att alla ska kunna se de inlägg man skriver på plattformen. Funktionen medger att man dels väljer vem som får följa en, dels väljer vem som får se vad man skriver. Men det visar sig nu att funktionen inte har varit särskilt pålitlig i Twitters Android-app. Till följd av en bugg så ska funktionen nämligen ha avaktiverats om man gjort förändringar av sitt konto, som exempelvis att byta e-postadress. Buggen har dessutom funnits i flera års tid, vilket självfallet innebär att många som trott sig twittra privat har fått mängder av inlägg exponerade. 

Alla har informerats

Buggen påverkar inte användare som kör IOS eller använder webbversionen av tjänsten. Twitter hävdar att man har meddelat alla berörda och dessutom återställt det privata läget för dem, om det avaktiverats. I ett uttalande skriver Twitter att man är mycket ledsna över det som inträffat och att man genomför en stor utredning för att utröna exakt vad som hänt, så att man kan förhindra liknande saker i framtiden. Twitter har däremot inte avslöjat exakt vilka typer av kontoförändringar som medfört att det privata läget har avaktiverats. 

Källa