Klockstrul

Buggproblem för Android Wear 2.0

Trots att det gått flera månader sedan Android Wear 2.0 släpptes har Google inte fått bukt med alla buggar som kraftigt kan begränsa hur bra klockorna funkar.

Publicerad Uppdaterad

Mer eller mindre sedan Android Wear 2.0 började rullas ut till klockor har vi fått sporadiska rapporter från läsare som talar om problem och buggar med den stora uppdateringen, buggar som förstör viktiga funktioner. Flera uppdateringar har inte löst problemen, utan verkar i vissa fall till och med ha orsakat nya. Google erkänner nu att man är medvetna om problemen och samlar in buggrapporter.

Senast ut är en bugg som gör att Google Assistant bara klarar av att köra enkla webbsökningar via klockan. Eftersom möjligheten att röststyra funktioner i telefonen med klockan är en av de huvudsakliga poängerna med Android Wear, och det är Google Assistant som ska sköta röststyrningen, är det här förstås ett rätt allvarligt problem.

Ett annat problem folk har rapporterat, som fortfarande inte verkar vara löst, är att påminnelser automatiskt bekräftas som gjorda, vilket naturligtvis gör att man inte kan lita på påminnelser man satt. En uppdatering som skulle lösa detta har enligt flera användare inte haft någon effekt.

Har du en klocka med Android Wear 2.0 som strular är det bästa du kan göra att rapportera dina problem på Android Wears hjälpforum. Ju fler buggrapporter Google får in, desto större chans att man lägger krut på att lösa problemen.

Källa