Outsider vill bli först med satellitkommunikation

Bullitt Group kan bli först med satellitkommunikation

Medan Apple och Google uppges arbeta med olika former av satellitkommunikation, så kan det bli en brittisk tillverkare som blir först.

Publicerad Uppdaterad

Medan allt fler mobiltillverkare börjar undersöka möjligheterna med satellitkommunikation, så kan det bli en ganska okänd tillverkare som kan bli en av de första på marknaden med en aktiv satellituppkoppling - mobiltillverkaren Bullit Group. Företaget som har specialiserat sig på att tillverka extremt tåliga mobiler är inte speciellt kända i sig själva, utan mer för att de tillverkar mobiler för andra märken som Caterpillar/CAT, Land Rover och Motorola.

Nu avslöjar brittiska BBC News att Bullitt Group, men högkvarter i Storbritannien, siktar på att lansera en enhet som både kan skicka och ta emot meddelanden via satellit i februari 2023. Det är Bullitt Groups grundare Richard Wharton som säger att man siktar på att hinna före konkurrerande tjänster och enheter med en mobil som kan hantera tvåvägskommunikation för textmeddelanden.

Enheten kommer att använda en specialkrets som utvecklats under de senaste 18 månaderna, och tanken är att enheten automatiskt ska länka till ett av två globala satellitnät i områden som saknar mobiltäckning. Tanken är att meddelandetjänsten ska vara en form av olika abonnemang där den som använder mobilen står för kostnaderna medan den som skickar textmeddelanden till mobilen inte betalar något extra (eftersom den som skickar till mobilen inte nödvändigtvis vet att det går via satellit). Vilka två satellitnät det handlar om är dock inte något som Wharton har avslöjat, inte heller vilka länder som kommer att omfattas.

Källa