Ska presenteras först nästa vecka

Butik sålde ny version av Chromecast som inte offentliggjorts ännu

Google har uppenbarligen redan skickat ut de nya Chromecast-enheter som förväntas offentliggöras först nästa vecka till återförsäljarna. En amerikansk konsument har nämligen lyckats köpa ett exemplar.

Publicerad Uppdaterad

Google anordnar som kanske bekant ett stort hårdvaru-event den 9 oktober, det vill säga nästa tisdag. Och förutom att man förväntas presentera sina nya Pixel 3-telefoner så lär det även dyka upp mängder av annan hårdvara. Bland annat ska man ha en ny version av sin streaming-enhet Chromecast att visa upp. Men nu tycks enheten av allt att döma ha blivit uppvisad redan innan offentliggörandet, och det på ett minst sagt dråpligt sätt. En Reddit-användare har nämligen lyckats köpa ett exemplar i en amerikansk Best Buy-butik, något som han också har publicerat bildbevis på. 

Mjukare design

Chromecast-enheten ska enligt Reddit-användaren ha stått på hyllan i butiken, men gick inte att hitta i kassasystemet när han skulle betala för den. Expediten i butiken valde då att ta lika mycket betalt för den nya Chromecast-enheten som den gamla kostade. Däremot ska den inte ha gått att konfigurera, då den sagt sig vara i behov av en mjukvaru-uppdatering, något som onekligen låter rimligt med tanke på att enheten faktiskt inte är officiellt släppt ännu. Bilden på enheten visar att årets version har en lite mjukare design med runda hörn och matt finish. Den ska även vara försedd med en Micro USB-port. Några närmare detaljer om enheten har inte framkommit. 

Källa