Påminner mycket om XZ3

CAD-renderingar som påstås föreställa Xperia XZ4 dyker upp på nätet

Vi kan ha fått en första bild av hur Sonys kommande flaggskeppstelefon Xperia XZ4 ser ut. Detta då ett antal CAD-renderingar som påstås föreställa telefonen nu börjat cirkulera på nätet.

Publicerad Uppdaterad

Det är den ofta tämligen tillförlitlige techläckaren @OnLeaks som publicerat bilderna som påstås föreställa Xperia XZ4. Det handlar inte om några foton, utan om datorgenererade bilder på telefonen, som sägs vara baserade på verkliga CAD-ritningar. Ett videoklipp har även släppts som visar upp telefonen ur alla vinklar och vrår. Det första som slår Sony-kännaren är att telefonen är ganska lik Xperia XZ3, även om det finns några avgörande skillnader. Renderingarna visar bland annat att enheten har en trippelkamera på bakstycket och att det saknas en uppenbar plats för fingeravtryckssensor. 

Kan få skärmbaserad fingeravtryckssensor

Det är förstås inte omöjligt att Sony valt att satsa på en lösning med en skärmabaserad fingeravtryckssensor, något som börjat bli allt vanligare. Men möjligen har man byggt in sensorn på sidan av telefonen, kanske direkt i on/off-knappen. Telefonen tycks mäta 166,9 x 72,4 x 8,2 millimeter enligt renderingarna, vilket innebär att den skulle vara både längre och tunnare än Xperia XZ3. Sony förväntas offentliggöra Xperia XZ4 i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari nästa år. 

Källa