https://www.mobil.se/nyheter/case-ger-iphone-5-st-d-f-r-dubbla-simkort
555288
Nyheter
Nätinsamling startad

Case+ ger Iphone 5 stöd för dubbla simkort

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/SIM%2B.jpg?itok=tdCrRVL2', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/SIM%2B.jpg?itok=dP4Ba182', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/SIM%2B.jpg', w: 650, h: 366, title: ' ' },]
Förtaget Digirit har startat en nätinsamling för att finansera nya skalet Case +, som ska ge Iphone 5 stöd för två simkort.

Flera av er mobil.se-läsare har hört av er med frågor om telefoner med plats för två simkort. Utbudet av telefoner med den sortens funktionalitet är nämligen mycket begränsad i vår del av världen, och består i dag främst av billigare telefonmodeller. Förutom HTC One Dual Sim kan ingen av de andra toppmodellerna erbjuda den funktionen.

Nu satsar tillbehörstillverkaren Digirit på att ta fram ett nytt skal som ska göra det möjligt att ladda populära Iphone 5 med två stycken simkort.

Det nya skalet har fått namnet ”Case +”, och består av en lösning med ett plaststycke som täcker baksidan på Iphone 5, samt en ny simkortsläde som alltså ersätter originalsläden som leveras med telefonen. Den nya släden har plats för två simkort, och med hjälpa av Digirits egen mjukvara ska man sedan kunna växla mellan korten utan att ens behöva stänga av sin Iphone 5.

Enligt Digirit ska deras skal vara anpassat för Iphone 5, men det känns högst sannolikt att man kommer att kunna använda det även till Iphone 5C och Iphone 5S.

I slutet av förra veckan startade Digirit en nätinsamling via crowdfundingsajten HWTrek för att få in pengar till projektet. Insamlingen pågår till och med 11 januari, och målet är att samla in 40 000 dollar - vilket motsvarar cirka  260 000 svenska kronor.