För den som lever ett något grövre liv

Cat släpper nya telefonmodellen S32 med Android 10

Telefoner från Cat är precis som företagets arbetsfordon slittåliga och tillverkade för att klara lite tuffare tag. S32 är det senaste tillskottet till produktportföljen.

Publicerad Uppdaterad

Den som vill ha en stor OLED-skärm med hög upplösning, ett systemchipp i toppklassen och trippelkameralösningar med AI-stödd bildbearbetning har inte mycket att hämta i en telefon från Cat. Det här är något för grovjobbaren, alternativt den som pysslar med jakt, fiske eller överlevnadskurser. På så vis skiljer sig nya S32 inte från tidigare telefoner från Cat nämnvärt. Men det finns ändå en del intressanta aspekter av den här telefonen. Inte minst att den kör Android 10. Och givet de i övrigt ganska enkla specifikationerna så lär batteriet på hela 4 200 mAh ha potential att räcka riktigt länge innan man behöver ett uttag. I övrigt handlar det om en rätt typisk Cat-telefon, med ett fyrkärnigt Helio A20-chipset från Mediatek, 3 GB arbetsminne och 32 GB internt lagringsutrymme. Skärmen mäter 5,5 tum och har 720p-upplösning. Kameran på baksidan har en upplösning på 13 megapixlar medan selfiekameran ligger på 5 megapixlar. Det bjuds även dubbla SIM-kortplatser, Bluetooth 5.0, NFC och ett klassiskt 3,5-millimeters hörlursjack. 

Den som överväger att köpa en Cat-telefon lär dock vara mest intresserad av exakt hur tålig den är. S32 är IP68-klassad, vilket innebär att den ska klara vatten på ett djup ned till 1,5 meter i upp till 35 minuter. Den är dessutom militärklassad enligt standarden MIL SPEC 810G, vilket bland annat innebär att den kan släppas på stål från upp till 1,8 meters höjd utan att gå sönder. Skärmen är skyddad av ett speciellt tåligt glas kallat Dragontrail Pro, som medger att man använder pekskärmen med såväl blöta fingrar som med handskar. Telefonen är även försedd med ett guummiliknande hölje som gör att man får ett mycket bra grepp om den. Det rekommenderade cirkapriset på telefonen ligger på 299 Euro, och den kommer att säljas via bolagets officiella sajt

Källa