Ska utveckla e-handeln

Cdon rekryterar toppchef från svensk speljätte

Fredrik Rundqvist. Foto: Massive.

Fredrik Rundqvist, exekutiv producent för kommande storspelet Tom Clancy´s The Division, lämnar Massive Entertainment för att bli teknikchef hos Cdon.

Publicerad Uppdaterad

Massive Entertainment är en del av Ubisoft, en av världens största spelpublicister, och har 400 anställda i Malmö.

Under den senaste tiden har Fredrik Rundvist haft en chefsroll i arbetet med det hajpade spelet Tom Clancy´s The Division, som kommer i mars och är ett av studions största projekt sedan starten.

Nu lämnar Rundqvist spelstudion för att bli teknisk chef hos Cdon, även de Malmöbaserade. Han tillträder sin tjänst efter årskiftet, och ska börja med titta närmare på den tekniska kompetens som finns inom företaget. 

Rundqvists uppgifter inom Cdon kommer sedan bland annat bestå i att att vidareutveckla företagets tekniska system och förbättra användarupplevelsen, samt att få fler kunder att återkomma oftare till nätbutiken, skriver 8till5.se.
– Mitt grundintresse är den digitala migrationen och att jobba med lösningar som förbättrar upplevelsen för konsumenter. På det sättet skiljer sig inte spel från näthandel, egentligen är det samma grundtänk, säger Fredrik Rundqvist till sajten.

Källa