Annons

Asus Zenfone 3 Zoom

CES: Asus kameramobil med monsterbatteri

Förutom sin AR-mobil visade Asus även upp en mobil med kamera med optisk zoom och extratjockt batteri.

Publicerad Uppdaterad

En del av er kanske minns Asus Zenfone Zoom, en av många försök att göra en kameramobil med optisk zoom genom att ge den ett riktigt zoomobjektiv. Formfaktorn blir därefter, och ingen av modellerna som försökt sig på det har blivit någon succé.

Den här gången har man valt en lösning typisk för tiden: Dubbla kameror, en vidvinklig och en med 2,3 gångers zoom, som du kan växla mellan. Ungefär som på Iphone 7 Plus. Utöver det ska man dock ha trixat med tredubbel autofokusteknik och en teknik för att "intelligent justera ISO-nivån" för att minska bruset i bilderna. Detta ska enligt Asus ge kameran en ljuskänslighet som är två och en halv gånger bättre än Iphone 7 Plus.

Telefonens andra dragplåster är batteriet, på hela 5000 mAh, Detta till trots ska mobilen bara vara 8 millimeter tjock och väga 170 gram. Asus glömmer att nämna höjd och bredd, men vi får anta att det rör sig om en mobil modell större på övriga ledder då skärmen är på 5,5 tum med upplösningen 1820 x 1080 pixel. Vi får också veta att mobilen har metallskal och drivs av chipsetet Snapdragon 625. Telefonen ska börja säljas i februari.

Källa