Smart

CES: Belkin Wemo uppgraderar det smarta hemmet

Belkins Wemo-serie får sällskap av två nya enheter.

Publicerad Uppdaterad

Såvida du inte gör en grundlig helrenovering när du bygger ditt smarta hem finns det såklart kvar ”korkade” enheter i ditt hem som kan ställa till det, som vägguttag eller lampknappar. 

Just det vill Belkin fixa till med nyheterna i sin Wemo-serie, där två nya enheter presenterats på CES-mässan.

Wemo Dimmer ersätter lampknappen och kopplar sig mot ditt befintliga system. Därmed kan du både fjärrstyra lampan via mobilen och trycka på knappen om du känner dig gammalmodig. Dimmern ska gå att kalibrera efter lampan som används för att få ut mesta möjliga ljus utan flimmer och liknande störmoment. När den kommer hit återstår att se, men i staterna släpps den i slutet av månaden för 35 dollar (så typ 400 kronor när den kommer hit gissningsvis).


Wemo mini Smart Plug är nästa pryl i serien. Fjärrstyra väggadaptrar har länge haft nackdelen att de är fullständigt enorma och att en enda plugg ofta både täcker det andra vägguttaget och bygger ut en hel del åt alla tänkbara håll. Belkins nya plugg åtgärdar de problemen och du ska utan problem kunna få plats med två stycken bredvid varandra. Prisuppgift och släpp är däremot oklart i dagsläget.

Belkins Wemo-system fungerar även med Ifttt, Google Home Amazons Alexa (som inte släppts här) och liknande, så du är inte helt och hållet låst till Belkins system med det hela.