Läckagelarm i telefonen

CES: Belkings WeMo håller koll på hemmet

I Belkins Smarthome-serie WeMo har det nu presenterats fyra stycken nya sensorer och en prototyp på CES-mässan i Las Vegas.

Publicerad Uppdaterad

Belkings Smarthome-serie WeMo är primärt skapad för säkerhet i hemmet och de nya sensorerna i serien innefattar WeMo Keychain Sensor, en nyckelringssensor som är designad för att till exempel hålla koll på husdjuren eller om barnen kommit hem.
WeMo Room Motion Sensor, är en värmesökande rörelsedetektor. 
Den tredje sensorn är WeMo Alarm Sensor, ett komplement till ett redan existerade inbrottsalarm eller motsvarande, den skickar information till användaren om ett larm ljuder.
WeMo Door and Window Sensor, en dörr och fönsterövervakningsutrustning som jobbar med magnetbrytare som skicka information till användaren om fönster eller dörrar blivit öppnade eller står öppna. 
Den mest uppmärksammade sensorn, men också den enda som i nuläget enbart är en prototyp är WeMo Water with Echo Technology. Detta är en VVS-sensor som bland annat håller koll på vattenförbrukning med tillhörande kostnadslarm, vattentryck och läckagelarm.   
De nya WeMo sensorerna bör finnas på butikshyllorna under Q3 2015, släppet för WeMo Water har ännu inte fått någon tidsplan.