Fitstar

CES: Fitbit lanserar klockan Blaze

Anpassning och personlig träning är grejen för Fitbit Blaze.

Publicerad Uppdaterad

Efter fjolårets smartklocka Fitbit Surge tar Fitbit ett steg till med klockan Blaze. Istället för att mer eller mindre vara gjuten i ett stycke kan du numera ta av armbandet på klockan och byta ut det till något som passar dig bättre. Även skalet går att byta ut till något mer passande om du vill. 

Själva klockan ska ha fått nya lampor för den optiska pulsmätningen för att göra den ännu bättre (även om Fitbits pulsmätare är lång ifrån perfekt var de fortfarande en av förra årets bästa).


På insidan sitter numera träningsprogram från träningsappen Fitstar, som Fitbit köpte förra året. Det handlar däremot inte om någon premiumdeal på Fitstars träningsprogram, utan om tre enklare program som finns inkluderat. Klockan i sig kan, med eller utan GPS påslagen, hålla koll på träning för Zumba, aerobics, löpning, cykling, yoga, tennis, basket, fotboll, vandring och liknande.

Likt tidigare kan du även få samtals- och sms-notiser från din telefon och även styra musiken. Batteritiden ligger på fem dagar (med kontinuerlig pulsmätning) och prislappen hamnar på 230 euro, eller 2300 kronor ungefär. Tillbehören går loss på 30 euro för gummiarmband, 100 euro för läderarmband och 140 euro för stållänk. Släppet sker i mars i år.