Sporttaxi

CES: Garmin fixar stöd för Uber

Håll koll på taxin med Garmins klockor och mycket annat.

Publicerad Uppdaterad

Garmin har passat på att uppdatera sitt appsystem ConnectIQ i samband med att Fenix 5 lanserades. I samband med det har de även visat upp en bunt nya appar till systemet. Mycket handlar om integration mot Strava eller stöd för nya sensorer som Stryds kraftmätare för löpning, men även Uber kommer med på ett hörn.

Att kalla Garmins sportklockor för lika avancerade som Samsungs Gear-serie eller Android Wear när det kommer till just appstöd och att appar pratar med sin motsvarighet i telefonen är lite att ta i. Just därför är det kul att se dem ta ett litet men betydelsefullt steg åt det hållet. Med Uber ETA uppdateras en widget på klockan (vilket är det ”fristående appar” kallas på Garminklockor) så snart du bokat en åktur med Uber. Beräknad ankomsttid uppdateras kontinuerligt och du får även info om förarens namn och liknande direkt i klockan.

Det är kanske inte lika avancerat som vissa appar gör det till Apple Watch eller Android Wear. Men samtidigt känns det som att Garmins försiktiga steg åt den typen av appar kan göra att de bygger upp en stabilitet och ett mer genomtänkt mervärde längs vägen istället för den rätt förvirrade situation som råder i andra fall.