Modemedveten och sportig

CES: Garmins kavalkad av träningsklockor

GPS-företaget Garmin introducerade tre nya smarta träningsklockor i år, däribland Fenix 3, The Epix och The Vivoactive.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte bara smartphones och surfplattor som visas på mässan, smarta träningsklockor har också fått ta sin välförtjänta plats för att stoltsera med den tekniska utveckling som skett på området de senaste åren. 
Vad är det då som skiljer klockorna åt? Fenix 3 är en, till utseendet väldigt snyggt designad och sportig klocka, som är konstruerad för utomhusatleten som gillar tuffa tag, klockan är bland annat utrustad med GPS och återhämtningsestimering. 
The Epix däremot är en mer renodlad handledsburen GPS med kartfunktionen i fokus, som passar bättre för skogsvandrare och terrängcyklister.
Och slutligen Vivoactive som är mer lik en vanlig smartklocka som vi är vana att se ifrån Pebble eller någon av de ledande telefontillverkarna.  

Förutom klockor lanserar Garmin en efterföljare till den intelligenta fitnessarmbandet vívofit, med namnet vívofit 2.
Det nya med uppföljaren är bland annat, förutom en ny design, ett års batteritid, vattentät upp till 50 meter, samt påminnelsefunktion när bäraren varit inaktiv för länge, och ska påminna användaren att bryta mönstret med en stillsittande livsstil. Armbandet, eller den smala klockan, visar steg, kalorier, distans och tid samt att vívofit 2 är kompatibel med Garmins pulsmätare för att maximera träningsresultaten.