Annons

Äntligen en vettig AR-tillämpning!

CES: Hitta nycklarna i Augmented Reality

Med taggen Pixie blir det bokstavligt talat en lek att hitta de borttappade nycklarna.

Publicerad Uppdaterad

Etiketter, taggar, för att hålla reda på saker, har funnits i flera år. En Bluetoothsändare i nyckelringsformat fästs på till exempel just nyckelringen och gör att du kan hitta nycklarna med mobilen. Oftat genom att helt enkelt tala om när du är riktigt nära dem.

Det är den här sista biten Pixie har förbättrat med Augmented Reality. Du håller upp mobilens skärm, och får med hjälp av kameran se var ungefär i rummet prylen du saknar finns. Likt leken fågel fisk eller mittemellan ska du få veta vilket håll du bör röra dig för att komma närmare, och se området där prylen bör finnas inringat. Om det till exempel är soffan som är inringad är det en bra ledtråd till att kolla under soffkuddarna.

Ytterligare en innovation är att taggarna ska kommunicera med varandra. Med hjälp av triangulering ska de sedan kunna förbättra positioneringen ytterligare. Taggarna är dessutom vattentäta.

Till nackdelarna verkar höra att de är engångs. Batteritiden sägs vara tolv månader. Dessutom finns appen än så länge bara till Ios. Däremot ingår till en början ett mobilskal med inbyggd tagg i ett paket, som kostar drygt 500 kronor för två plus ett skal, eller 1000 kronor för fyra inklusive ett skal (Eller så köper man två tvåpack och får två skal på köpet, Pixie verkar inte vara så bra på det där med matematik).

Källa