Wacom för alla

CES: Isketchnote fångar teckningen

Efter en lyckad runda på Kickstarter har franska Isketchnote släppt lös sin skrivplatta till hela världen.

Publicerad Uppdaterad

Det är alltid kul att se crouwdfundade företag som inte bara lyckas nå sitt mål utan även faktiskt levererar en riktig produkt. Isketchnote har klarat av Kickstarter och de som valde att stödja projektet där har börjat få sina plattor, medan vi vanliga dödliga får vänta till någon gång under andra kvartalet för att få leka med plattan.

Vad det handlar om är en Bluetooth-kopplad ritplatta, lite i stil med Wacoms ritplattor för datorer. Skillnaden här är att det är mobiler och surfplattor (både Ios och Android) som är i fokus samt att du kan använda vilken penna du vill för att skriva. Skulle du känna för det har dock företaget ett gäng egna pennor som genom olika starka magneter automatiskt registreras som en av tre olika färger så snart du börjar rita.


När vi testar plattan på en förhandsvisning i Las Vegas blir vi positivt överraskade av både hur exakt ritandet känns och hur snabb kommunikationen mellan skrivplatta och mobil enhet är (i stort sett ögonblicklig). Det krävs förvisso ett papper mellan penna och ritplatta för att det ska funka, men i det fallet funkar vilket papper som helst. Fördelen då är ju att du även ser rent fysiskt vad du håller på med.


Än så länge handlar det bara om att rita i appen som hör till och det finns än så länge ingen igenkänning av skrift. Vill du ha tag i plattan för dina egna ritbehov kommer den gå loss på 179 dollar (drygt 1500 kronor) och den går att förbeställa redan idag.