https://www.mobil.se/nyheter/ces-jabra-g-r-lurar-med-f-rst-rkt-verklighet
560581
Nyheter
Stor potential

CES: Jabra gör lurar med förstärkt verklighet

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/jabra_1.jpg?itok=_kZT8O5i', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/jabra_1.jpg?itok=dXPbDLoS', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/jabra_1.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Världens första 3D-headset kallas det. Men bakom det skitnödiga namnet döljer sig något med potential att bli riktigt coolt.

Det handlar inte om något simpelt som surroundljud maskerat med termen 3D-ljud, utan med Jabra Intelligent headset har någon faktiskt tänkt till lite.

Lurarna ser ut som ett par uppjazzade Revo Wireless som företaget släppte för ett par år sedan. Nyheten denna gång är att det i Jabra Intelligent Headset finns accelerometer, GPS, kompass och gyro inbyggt i lurarna. Det gör att lurarna hela tiden har koll på vart i världen du befinner dig samt även i vilket riktning du har huvudet.

Jabra hoppas på att fristående utvecklare ska hoppa på tekniken, men som de själva visar i sin produktvideo är exempelvis stadsvandring en applicering av det hela. Utöver att ge dig röstfeedback vid navigation märker lurarna även av när du stannar och kollar på exempelvis en byggnad eller ett monument och berättar lite om det hela för dig.

Det är lite som augmented reality, förstärkt verklighet, framställdes för några år sedan men här alltså i ljudformat istället. I dagsläget säljs lurarna till utvecklare för 420 dollar stycket och när en publik release kan bli aktuell återstår att se.

Relaterade artiklar