Konvertibel till platta

CES: Lenovos ultratunna dator

Lenovos senaste bärbara dator med bortviktbart tangentbord är bara 12,5 mm tjock och väger strax under kilot.

Publicerad Uppdaterad

Windows är numera optimerat för att fungera som både surfplattesystem och datorsystem, och möjligheten att ha en enhet som kan vara både och är attraktiv. De två huvudspåren för detta har varit att ha ett löstagbart tangentbord, eller att vika tangentbordet bakom skärmen.

Den senare lösningen ger dig visserlign en platta, men vanligen en stor, tung och klumpig sådan. Med Lenovo Yoga 900S, som är endast 12,5 mm tjock och väger precis ett gram under kilot, blir konceptet genast lite mer surfplatta på riktigt.

Yoga 900S är en premiumprodukt, prislappen ligger på drygt 11 000 kronor i den billigaste konfigurationen. Processorn är Intel Skylake Core M7 vilket inte riktigt ger högsta möjliga prestanda, men i gengäld ett helt fläktlöst system.

Yoga 900S kan fås med upp till 8 GB minne och 512 GB SSD-lagring. Skärmen är på 12,5 tum, med upplösningen 2560 x 1440 pixel och batteriet är, trots det nätta formatet, på imponerande 54 Wh, 14 mer än motsvarande Macbook. Man har också varit hyfsat generös med två USB 3.0-portar och en USB typ C-port. Datorn finns i en variant med guldfärgade tangenter, och en mer konventionell med silverfärgade knappar.