Annons

Lenovo Miix 720

CES: Ny Windowsplatta från Lenovo

Lenovo fortsätter att satsa på 2 in 1-datorer med Windows som kan fungera även som surfplattor. Miix 720 heter den nya modellen.

Publicerad Uppdaterad

Lenovos Thinkpad X1 Tablet vann vårt jämförande test av Windowsplattor i höstas. När Lenovo nu lanserar på CES-mässan i Las Vegas kommer den i nya varianter, med snabbare processorer och lagringsminne.

Men Lenovo lanserar även en ny modell med namnet Miix 720, låt vara att den till stor del är en hårdvaruuppdatering av förra årets Miix 700. Namnet antyder att man vänder sig mindre till företagsanvändaren, som X1 Tablet gör, och mer till den vanlige konsumenten. Lägstapriset är visserligen detsamma, från 10 000 kronor och uppåt, men konfigurationsvarianterna är delvis annorlunda.

Miix 720 har måtten 293 x 216 x 14,6 mm med tangentbord. Den väger 780 g utan tangentbord och 1,1 kg med. Skärmen är på 12 tum och har faktiskt högre upplösning än Thinkpad X1 Tablet, 2880 x 1920 pixel. Den ska ha upp till i7 processor av intels sjunde generation, och vi gissar att det är en fläktlös enhet prexis som Thinkpad X1 Tablet. Lagringsminnet är på upp till 1 terabyte och arbetsminnet upp till 16 gigabyte. Batteriet är på 41 wattimmar. En penna finns att köpa som tillbehör.

Vi noterar också att Lenovo på denna modell valt att ge stativet samma konstruktion som på Microsoft Surface Pro 4, och inte den bakvända konstruktion som Thinkpad X1 Pro hade. Miix 720 kommer i färgerna mörkgrå och champagne och börjar säljas i april.