https://www.mobil.se/nyheter/ces-r-det-h-r-huaweis-kommande-10-tummare
560558
Nyheter
"MediaPad M2"

CES: Är det här Huaweis kommande 10-tummare?

Foto: Suomi Mobiili
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/huawei-mediapad-2-10.jpg?itok=kA8dCDQQ', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/huawei-mediapad-2-10.jpg?itok=TvpDTS7V', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/huawei-mediapad-2-10.jpg', w: 1280, h: 640, title: 'Foto: Suomi Mobiili ' },]
10-tumssurfplattan Huawei MediaPad M2 kan ha dykt upp läckta bilder.

Kinesiska Huawei förväntas bland annat visa upp en uppföljare till surfplattan MediaPad M1 under CES-mässan i Las Vegas.

Den finska sajten Suomi Mobiili har precis publicerat ett bildcollage som påstås visa upp den kommande Huaweiplattan i all sin prakt.

Om bilderna är äkta ser ut MediaPad M2 10 att ha en formgivning som påminner en hel del om Samsungs - exempelvis med en oval hemknapp placerad i mitten på ena långsidan av plattans framsida.

På baksidan, som verkar vara tillverkad i aluminuium, syns Huaweis påfågels-logotyp i mitten, samt en kamera med LED-blixt.

Förhandsryktena om MediaPad M2 10 hävdar att plattan kommer att en 10-tumsskärm med full hd-upplösning, en bakre kamera på 8 gigabyte och kunna erbjuda antingen 32 eller 64 gigabyte i lagring.

Processorkraft sägs hämtas från Huaweis egentillverkade Kirin 930-chipp med 2 gigabyte i arbetsminne.

Enligt SuomiMobiili kommer 32- och 64-gigabytesmodellerna av plattan kosta motsvarande cirka 3 300 kronor respektive 4 200 kronor när de släpps på den europeiska marknaden.