Ansluter via blåtand

CES: Smart tandborste snackar med din telefon

Slarvar du med tandborstningen? Då kan Kolibrees kommande blåtands-tandsborste vara något för dig.

Publicerad Uppdaterad

CES 2014 har framför allt handlat om en sak: Internetanslutna prylar. En av dessa nya prylar är en tandborste med blåtandsanslutning, framtagen av det franska företaget Kolibree.

När tandborsten har parats ihop med din smarta telefon börjar den skicka massa information till en app. Där kan du sedan bland annat se hur länge du har borstat dina gaddar i förhållande till hur lång tid som du egentligen borde lägga ned på rengöringen.

Appen ska också ha vissa gamification-inslag för att uppmuntra både små och stora barn att bli bättre på att borsta. Kolibree planerar även att dela med sig av insamlad data via ett utvecklingsgränssnitt (API), så att andra utvecklare kan ta fram tandborstnings-baserade spel och appar.

På bilden ovan ser vi tandborsten tillsammans med två Iphones, vilket får oss att dra slutsatsen att appen kommer att finnas till Ios. När det gäller Andriod och andra plattformar finns det ingen information just nu.

Från och med sommaren 2014 ska det gå att börja förhandsbeställa Kolibrees tandborste. Priset kommer att ligga på mellan 99 och 200 dollar (motsvarade cirka 650 kronor till 2 000 kronor) beroende på vilken modell du vill köpa.