Lattjo träning

CES: Tao släpper träningsstol

Tao Fitness är äntligen på gång med sin mobilkopplade kloss för isometrisk träning, men de släpper även en träningsstol.

Publicerad Uppdaterad

Tao Fitness visade upp sin mobilkopplade lilla kloss (ser ut ungefär som en datormus) för ungefär ett år sedan. Nu är de klara med såväl app som enhet och väntas kunna skeppa sin produkt framåt april i år för hundra dollar jämnt. I kombination med appen ska du genom att helt enkelt trycka hårt på enheten i olika positioner få en helkroppstränings av det isometriska slaget. När vi pratar med Tao här i Vegas har de lite uppkopplingsproblem och kan endast visa hur det ser ut i teorin, men så långt vi kunde se rörde det sig om en ganska heltäckande träning. De har även byggt in ett litet spel i sin app, där du guidar en slalomåkare ner för backen allt eftersom du gör övningar med enheten. Ju hårdare du trycker (och fortsätter hålla tryck) desto bättre går det för slalomåkaren.


Tao visade även upp något riktigt underligt, nämligen en träningsstol. Stolen har i dagsläget inget pris och är rätt mycket i betaversion, men de hoppas kunna släppa den skarpt framåt jul i år. Sittandes i stolen ska du dra och trycka ifrån på stolens armstöd i olika lägen och på så sätt få någon slags träningsprogram baserat på det. Utöver att stolen ser lattjo ut var den hyfsat bekväm att sitta i och tanken att du kan träna medan du sitter och jobba är ganska smart ändå.