Androidplatta och PC i ett

CES: Transformer Book Duet: Asus senaste hybrid

Asus fortsätter att ta sina hybridkoncept till allt mer intrikata nivåer. Transformer Book Duet är en dator och surfplatta med både Windows och Android som system.

Publicerad Uppdaterad

Transformer Book Duet är en dator med löstagbart tangentbord, eller om man så vill en surfplatta med tillhörande tangentbord. I bägge lägena kan man växla operativsystem mellan Windows 8.1 och Android med en knapptryckning, vilket ska ta cirka fyra sekunder.

Datorn är utrustad med en Intel I7-processor, vilket enligt Asus ger plattan dubbla prestandan mot vad man skulle få ut med en ARM-processor. Skärmen är på 13 tum med full HD-upplösning. Transformer Book Duet ska vara utrustad med 4 GB RAM-minne, och upp till 1 TB hårddisk eller 128 MB SSD. Priset ska ligga på drygt 600 dollar, vilket borde ge ett försäljningspris i Sverige på runt 6000 kronor inklusive moms.

Asus har tidigare lanserat hybriden Transformer Book Trio, som också kunde växla mellan Windows och Android, men då endast om skärm och tangentbord var hopkopplade, skärmen i sig körde bara Android. Dessutom kan man med Trio även koppla tangentbordet till en dockningsstation och få en PC som fungerar separat från Androidplattan.