Alcatel One Touch Idol X+

CES: Tunn toppmodell från Alcatel

Alcatel tar stora steg framåt och efter att ha gjort entré för ett år sedan accelererar man nu med toppmodellen Idol X+ med Octacore-processor.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte länge sedan som Alcatel gjorde comeback so mobiltillverkare och under Mobile World-mässan i fjol lanserade man en imponerande mängd nya telefoner. På CES-mässan i Las Vegas har man tagit ytterligare ett steg i form av nya toppmodellen Idol X+ som i korthet ska kombinera topprestanda med en högupplöst skärm och trots det vara relativt tunn.

Skärmen har en pixeltäthet på 441 pixel per tum, vilket är i samma nivå som tillexempel Sony Xperia Z1 och HTC One. Det handlar alltså om en full-HD-skärm på 5 tum och enligt Alcatel själva ska den kombinera skarp bild med prestanda som gör även 3D-grafik, spel och surf tilltalande utan att inverka allt för mycket på batteritiden. Det återstår givetvis att se om det stämmer.

Alcatel påstår i alla fall att man till exempel genom att låta en processorkärna sköta var och en av webbläsarens öppna flikar ska innebära att just webbsurfande fungerar smidigare och snabbare än annars. Kanten på telefonen är i borstad metall och måtten ska vara relativt måttfulla. Alla fakta är ännu inte tillgängliga trots att telefonen är lanserad och det enda mått vi fått tillgång till är till exempel det som säger att telefonen är 7,9 millimeter tunn.

Några uppgifter om svensk lansering och priser är ännu inte kända, men utgår vi från tidigare lanseringar av Alcatel så ska telefonen komma till Sverige efter som vi är en av de marknader Alcatel satsar på och priset tros då hamna något under konkurrenterna eftersom Alcatel satsar aggressivt på att kapa åt sig marknadsandelar och än så länge inte har något starkt varumärke att luta sig mot.

Skärm: 5 tum, IPS, Full-HD 1920 x 1080 pixel, 441 pixel per tum
Processor: Åttakärnig 2 Ghz
Mått: 7,9 mm tunn
Kamera: 13,1 megapixel, video i full-HD
Batteri: 2500 mAh
I butik: Ingen uppgift
Pris: Ingen uppgift