Legomobilen

CES: ZTE visar upp modulära konceptet Eco-Mobius

Modulära telefoner där du byter ut komponenter själv kan vara framtiden. På CES visar ZTE sin tagning på det hela.

Publicerad Uppdaterad

Vi har tidigare sett konceptskisser på modulära telefoner, men på CES-mässan hade de passat på att hitta en 3D-skrivare för att visa lite mer hur det kan se ut på riktigt. Inuti ett par plexiglaslådor visar de upp Eco-Mobius, som är deras koncept för modulära telefoner.

Huvuddelarna som går att byta ut består av ”kärnan”, skärmen, batteriet och kameran. Kärnan i fråga innefattar processorn, arbetsminnet och liknande vitala delar. Enligt konceptet ska dock inte kärnan vara en enda komponent, utan de flesta delar i den ska gå att byta ut separat. För att göra bytet av komponenter så enkelt som möjligt kommer samtliga delar att fästas med hjälp av magneter. ZTE hävdar också att det kommer vara de själva som utvecklar komponenterna i fråga utan större inrådan från utomstående.

Utöver att någon på företaget tog ovan nämnda konceptskisser och visade dem för en 3D-skrivare är det här dock inget större steg mot att vi faktiskt kommer få se Eco-Mobius på marknaden inom kort utan det återstår en hel del forskning och utveckling innan vanliga dödliga får titta närmare på det.