https://www.mobil.se/nyheter/chefsingenj-ren-f-r-android-wear-s-ger-upp-sig
564403
Nyheter
Bakslag för Google

Chefsingenjören för Android Wear säger upp sig

● BILDSPEL
Det går trögt för Android Wear. Möjligen kan den saken ha spelat in i David Singletons beslut att lämna posten som chefsingenjör för plattformen och gå till en annan arbetsgivare.

Nej, det vill sig inte riktigt för Googles wearable tech-plattform Android Wear. Det är inget fel på plattformen i sig, men segmentet med smarta klockor har haft svårt att etablera sig bland konsumenterna, och med det följer förstås en ovilja bland hårdvarutillverkarna att ta fram produkter som bygger på plattformen. Det finns egnetligen bara en enda riktigt framgångsrik produkt i smartwatch-världen och det är Apple Watch, som självfallet kör Apples eget Watch OS. 

Chefsingjören till Stripe

Mot bakgrund av den saken är det kanske inte någon jätteskräll att topptalangerna ser sig om efter andra uppdrag. Och nu har chefsingenjören för Android Wear, David Singleton, valt att gå vidare mot nya utmaningar. Han blir nu istället chefsingenjör på företaget Stripe som sysslar med betalningslösningar på nätet. Detta efter att Singleton jobbat hos Google sedan 2006 och bland annat varit med och tagit fram Google Fit. Det kan förstås också vara en ren slump som gjort att Singleton gått till Stripe, men Google har tvivelsutan förlorat en mycket kompetent medarbetare.

Relaterade artiklar