Till mobiler nu, till klockor senare

Comviq börjar med e-sim – även för kontantkort

När Comviq nu lanserar möjligheten att ha e-sim så gäller det oavsett om du har abonnemang eller kontantkort.

Publicerad Uppdaterad

Du som är abonnemangskund hos Comviq eller använder kontantkort från samma operatör kan nu välja att använda e-sim istället för ett fysisk simkort. Det här hoppas Comviq ska göra det lättare att till exempel komma igång med en ny telefon eftersom man slipper vänta på att ett fysiskt simkort ska skickas med posten. Idag skickar dock Comviq ut ditt e-sim just via Posten och du får det då i form av en QR-kod som du skannar med mobilens kamera för att aktivera. För Mobil berättar Ibson på Comviq att det här inom kort ska kunna ske helt elektroniskt istället så att kunder kan både beställa och aktivera direkt hemifrån.

Den kund som vill skaffa ett nytt kontantkort eller abonnemang via Comviqs hemsida får redan idag välja om den vill ha e-sim eller ett vanligt fysiskt simkort. Idag är det e-sim för mobiltelefoner med stöd för det som Comviq erbjuder, men framöver säger de att även smartklockor och andra enheter ska tillkomma. Även smarta vitvaror och till exempel larm.

Den som är kund idag hos Comviq kan kontakta kundservice för att få hjälp att byta till ett e-sim. Exempel på telefoner med stöd för e-sim är Apple Iphone XS och senare Iphone-modeller samt till exempel Samsungs S20- och Note 20-serie och vikbara Motorola Razr i den första versionen, en telefon som till och saknade plats för fysiskt sim och bara kunde användas med e-sim.