Windows-enhet ska få Android-stöd

Console OS kör Android på Surface Pro 3

Console OS ska låta användare köra Android på Microsofts Surface Pro-enheter.

Publicerad Uppdaterad

Microsofts Windows 8.1-surfplattehybrid Surface Pro 3 kan nu komma att bli än mer flexibel genom ett nytt Kickstarter-projekt. Console OS heter projektet, som ämnar att göra så att det ska gå att växla mellan Android och Windows 8 som operativsystem på surfplattan. Projektet är på sikt tänkt för att kunna göra så att samtliga PC-datorer med Windows enkelt ska kunna köra Android, men det återstår en hel del arbete innan det blir verklighet.

Som videoklippet nedan visar har man redan fått igång Android på Surface Pro 3, men för att få alla funktioner på surfplattan att fungera som de ska krävs det vidare utveckling. För att kunna fortsätta med vidareutvecklingen av Console OS så försöker man nu därför samla in 50 000 dollar i ett projekt på gräsrotsfinansieringssajten Kickstarter. Målet vad Microsoft:s Surface Pro-enheter beträffar är att kunna erbjuda möjligheten att köra Android inte bara på Surface Pro 3, utan även på de tidigare modellerna i Surface Pro-serien.

Med 33 dagar kvar att samla in 50 000 dollar ser Mobile Media Ventures Inc, som det Kalifornia-baserade företaget bakom Console OS heter, ut att nå målet. I skrivande stund har man nämligen fått in drygt 43 000 dollar.

Källa