Därför ser den ut som den gör

Cook försvarar Apples batteriskal

Apple och Mophie på bild. Bildkälla 9to5Mac

Tim Cook går in till Smart Battery Cases försvar, samtidigt finns det idéer om varför det ser ut som det gör.

Publicerad Uppdaterad

The Hump, fritt översatt till bulan eller puckeln ungefär, har snabbt blivit smeknamnet för Apples… udda designade batteriskal (om vi ska uttrycka oss så snällt det går). 

Nu går högsta hönset på Apple, Tim Cook, in och försvarar designvalet i en intervju med Mashable.
- Jag skulle inte kalla den för ”bulan”, menar han. Om du har använt ett batteriskal tidigare vet du säkert hur svåra de är att snabbt få av och på din telefon eftersom de är så stelt designade. Gör du skalet hårt rakt igenom blir det på det sättet. 
Cook menar att deras lösning med ett mjukt skal gör att det blir enormt mycket enklare att ta av så att du bara ska behöva använda det när det behövs. Att skalet skulle ses som en slags bekräftelse på att batteritiden i Iphone 6S inte är bra håller han inte heller med om.
- Om du laddar din telefon varje dag behöver du antagligen inte skalet, menar han. Men om du är ute i skogen eller sover över någonstans där det inte finns laddningsmöjligheter är det ganska trevligt att ha.

Allt är Mophies fel
Samtidigt har spekulationerna kring Apples design gått varma. En teori är att den tveklöst mest kända tillverkaren av batteriskal, Mophie, faktiskt har ett finger med i spelet. De har en hel hög olika patent som alla rör hur ett batteriskal ska utformas för att inte suga. Istället för att göra något med Mophie har Apple valt att dansa runt patenten och resultatet är det Smart Battery Case vi ser idag.