Apple tappar

Coronaviruset drabbar Apples försäljning och produktion

Apple har i ett meddelande berättat om hur coronaviruset påverkar både deras produktion och efterfrågan på deras produkter.

Publicerad Uppdaterad

Apple meddelar att coronacvirusets härjninger nu börjar synas i deras produktion och i deras beräknade försäljning. De poängterar att ingen av deras fabriker ligger i den hårdast drabbade Hubeiprovinsen, men att flera av deras fabriker ändå varit stängda. Samtliga av dessa har åter öppnats för produktion igen men det tar längre tid att komma upp i full produktionstakt än vad man hade räknat med. Det här gör att det kommer att bli brist på Iphones under en tid, innan man är tillbaka i full produktionen och kan fylla på lagren igen.

Men det är inte bara produktionstakten som minskat utan även försäljningen och efterfrågan. Det här beror på att flera av de butiker som säljer Apples produkter, och deras egna butiker, har varit stängda en tid. Eller haft väldigt begränsade öppettider, med få kunder. Det här har så kalrt påverkat hur många enheter som sålts. Man menar dock att dippen är temporär och att efterfrågan internationelt sett ser ut som beräknat. Exakt hur den här nedgången har påverkat Apple kommer de att rapportera om senare när de kunnat sammanställa siffrorna för den här perioden.