Alla Lumia-modeller uppdateras

Cyan och Windows Phone 8.1 rullas ut till Lumia

Enligt Nokias sajt är det än så länge bara för Lumia 625 och Lumia 925 som Cyan-uppdateringen är släppt.

Nu börjar Microsoft rulla ut Cyan-uppdateringen och Windows Phone 8.1.

Publicerad Uppdaterad

Med start igår börjar Microsoft nu rulla ut uppdateringar till samtliga Nokia Lumia-modeller som kör Windows Phone 8. Uppdateringen gör att telefonerna får version 8.1 av Windows Phone, men också flera Nokia-specifika uppdateringar genom Cyan, som den senaste uppdateringen kallas.

– Det är lite olika när uppdateringen släpps beroende på vad det är för modell, men det kommer att ske lite bit för bit, säger Edvard Bergström, kommunikationschef på Microsoft.

Windows Phone 8.1 kommer med en rad nyheter bland annat i form av ett förbättrat gränssnitt med möjlighet till bakgrundsbilder och fler paneler, en ny version av webbläsaren, den virtuella assistenten Cortana, stöd för VPN-anslutningar, med mera.

Vad gäller själva Cyan-uppdateringen för Lumia-enheterna så återfinns till exempel nya funktioner i Nokias kameraapp och en enhetshubb för enklare koppling till andra trådlösa enheter. Den som har en Lumia 520, 525, 620 eller 720 får dessutom navigeringsappen Here Drive uppdaterad till Here Drive +.

För att få ner uppdateringarna när de släpps så går du till Inställningar, Telefonuppdatering och väljer sök efter uppdateringar. När Mobil testar att söka efter uppdateringar till Lumia 1020 och Lumia 920 lyser dock uppdateringen med sin frånvaro än så länge och på Microsoft-ägda Nokias sajt uppges Cyan-uppdateringen för samtliga telefonmodeller tillgängliga i Sverige förutom Lumia 625 och Lumia 925 fortfarande vara under test.

– Lumia Cyan börjar som sagt rulla ut nu i form av en over-the-air-uppdatering. När uppdateringen blir tillgänglig varierar något beroende på vilken Lumia-telefon man har samt vilken operatör man använder. Alltså finns det inget exakt datum för när Lumia Cyan kommer till vilka telefoner men alla WP8-telefoner får uppdateringen under tredje kvartalet, säger Microsofts Edvard Bergström.

Har du lyckats uppdatera din telefon med Cyan och Windows Phone 8.1? Lämna gärna en kommentar i fältet!

Källa

Enligt Nokias sajt är det än så länge bara för Lumia 625 och Lumia 925 som Cyan-uppdateringen är släppt.