https://www.mobil.se/nyheter/cyanogenmod-teamet-p-g-ng-med-ny-fotoapp
525298
Nyheter
"Project Nemesis"

CyanogenMod-teamet på gång med ny fotoapp

Gänget bakom den populära rom:en CyanogenMod håller på med ett nytt projekt, "Nemesis". Bakom det ödesmättade namnet döljer sig en ny, kraftfull fotoapp.

För en tid sedan dök det upp en diffus teaser på nätet där teamet bakom CyanogenMod presenterade något som kallades "Project Nemesis". Det har nu framkommit att det hela handlade om en helt ny variant av CyanogenMod, en världens mest populära tredjepartsrommar till Android.

En av de stora nyheterna i det kommande CyanogenMod-släppet ska vara en helt ny och kraftfull kameraapplikation, "Focal". Den nya fotoappen kommer att ha ett widget-baserat gränssnitt som enligt uppgifter ska ge snabb åtkomst till kamerakontroller och andra inställningarna.

Stora inställningsmöjligheter

I appen ska användarna bland annat ha möjlighet att själva bestämma vilken del av bildytan som ska fungera som en referens för exponeringen av bilden. Bland andra funktioner i fotoappen nämns bland annat förbättrat stöd för HDR,  offline-stöd för autoförbättring av bilder, läge för högupplösta panoramabilder med blixt och effekter, samt möjlighet att ta stillbilder från videoklipp.

"Project Nemesis" befinner sig just nu i sitt första stadie, och det är osäkert när fotoappen ska släppas som en del i den nya CyanogenMod-rom:en.