Uppgift

Då sägs Galaxy S8 släppas

Bilden är ett montage

En tidigare läcka har fått mer trovärdighet efter att Samsung officiellt meddelat att Galaxy S8 inte kommer att visas upp på Mobile World-mässan.

Publicerad Uppdaterad

Redan innan Samsung officiellt gått ut med att man inte kommer att visa upp Galaxy S8 på Mobile World-mässan i Barcelona twittrade signaturen Ricciolo att Samsung håller sin lansering för S8 den 29 mars, i USA och Europa samtidigt. Enligt honom kommer tidiga versioner av telefonen att visas upp under embargo till ett fåtal utvalda på Mobile World.

Att det visat sig stämma att det inte blir någon S8-lansering på MWC ger ju viss tyngd åt vad som annars kan framstå som slumpartat uttalande på Twitter från vem so helst. Enligt Ricciolo ska telefonen börja säljas sista veckan i april, med en prislapp på 850 euro, det vill säga drygt 9000 kronor.

Det ska sägas att Ricciolo i oktober twittrade att S8 skulle visas upp den 26 februari, klockan 19.00, men det kan ju mycket väl ha varit Samsungs planer då. Konstruktionsändringar av batteriet kan förstås vara en orsak till förseningen, men en minst lika trolig orsak är produktionen av chipset. Det är Samsung som producerar både Snapdragon 835 och sina egna Exynos-chipset i sina halvledarfabriker, och enligt Forbes kommer Galaxy S8 att sluka hela den första leveransen av Snapdragon 835. Det talar för att chipsetet inte finns tillgängligt före slutet av april, och då bara i begränsad mängd. Om chipsetet började levereras i volym före Galaxy S8 var redo för produktion skulle det ju inte finnas något hinder för Qualcomm att sälja det till andra tillverkare innan dess.

Källa