Nokia 5, Nokia 3.1 Plus näst på tur

Då får resten av Nokiamobilerna Android 9.0 Pie

HMD Global har lovat att samtliga av deras Androidmobiler ska få Android 9.0 Pie. Nu har de berättat om tidtabellen för de som återstår.

Publicerad Uppdaterad

När finska HMD Global återupplivade varumärket Nokia lovade de att deras telefoner skulle få systemuppdateringar under lång tid. När Android P först visades upp bekräftade man att samtliga av deras Nokiamobiler med Android skulle få den nya systemversionen. Nu är det upp till bevis och företaget ser ut att kunna leverera på sitt löfte.

HMD Global har varit rätt flitiga med lanseringar, hittills har man släppt 14 modeller bara i vår del av världen, med ytterligare ett par som inte kommit till Sverige. Den första telefonen, Nokia 6, hade Android 7.1 Nougat, och den äldsta systemversionen man använt fanns i Nokia 3 som hade Android 7.0. Det är med andra ord en hel del som ska uppdateras, samtidigt som det givetvis blir lättare att upprätthålla supporten om alla mobiler har samma systemversion.

Hittills har företaget hunnit uppdatera alla versioner av Nokia 7 och Nokia 8 till Android 9.0 Pie, och ett fåtal modeller utöver dem. Nu har man för Android Authority berättat vilken tidtabell man har för resten av uppdateringarna.

Näst på tur att uppdateras är Nokia 5 och Nokia 3.1 Plus (som aldrig börjat säljas i Sverige), som ska få sin uppdatering redan denna vecka. Det betyder att Nokia 5 ser ut att få Android 9.0 Pie före den pinfärska Nokia 5.1 Plus som började säljas i Sverige härom veckan. Därefter står den ursprungliga Nokia 6 på tur, en vecka eller två efter det.

Nokia 1 och Nokia 3 kommer enligt HMD Globals Juho Sarvikas att vara sist att uppdateras, i början av andra kvartalet i år. Övriga telefoner som ännu inte fått sin uppdatering till Android 9.0 Pie kommer att få det någon gång innan dess. Det ser alltså ut som om det handlar om veckor snarare än månader innan HMD Global har uppfyllt sitt löfte att uppdatera samtliga sina mobiler till Android 9.0 Pie.