Får Snapdragon 845

Då kommer Oneplus 6

Oneplus vd Pete Lau har i en intervju gått ut med lite detaljer kring företagets nästa toppmodell.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Pete Lau, som talade kinesiska och tolkades av medgrundaren och globale chefen Carl Pei, kommer nästa Oneplus-modell under senare delen av årets andra kvartal, till sommaren alltså och kommer att vara försedd med chipsetet Snapdragon 845.

Ingetdera är kanske en stor överraskning, då Oneplus 5 och Oneplus 3 kom i juni och det inte lär finnas något annat chipset värdigt en toppmodell än Snapdragon 845 då. Men beskedet innebär i alla fall att vi inte får någon oväntad kursändring på den punkten.

Intressant är också att Pete Lau aldrig nämnde namnet Oneplus 6, vilket kan tolkas som att man överväger ett annat namn på den kommande mobiltelefonen. Företaget hoppade som bekant över Oneplus 4 för att talet 4 är ett otursnummer i Kina.

Oneplus sade också att man ligger i samtal med amerikanska operatörer om att sälja telefonen via dem, vilket skulle vara ett stort genombrott för företaget om man lyckades med det. Men då gäller det nog att man inte råkar ut för något mer slarv med hur användardata hanteras.

Källa