Är du på Hawaii i oktober?

Då presenteras nästa generation Snapdragon 8

Qualcomm slår upp portarna för årets Snapdragon Summit på Hawaii redan i oktober.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomm har nu officiellt gått ut med att årets Snapdragon Summit-evenemang kommer att gå av stapeln 24–26 oktober på Maui, Hawaii. De har inte sagt vad de kommer att visa upp, men en lågoddsare är att det kommer att inkludera Snapdragon 8 Gen 3, vilket i så fall skulle vara nästan en månad tidigare på året än man presenterade Snapdragon 8 Gen 2.

De första mobiltillverkarna som använder processorn kan komma att presenteras redan på Snapdragon Summit, och de första konkreta mobilerna lär presenteras och även lanseras före årsskiftet.

Ett par av detaljerna som det ryktas om är att Snapdragon 8 Gen 3, med kodnamnet Lanai och modellnummer SM8650, är nyutvecklad helt från grunden och med en ny konfiguration för sina kärnor. Exempelvis har den befintliga Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy en 1+4+3-konfiguration, medan den nya processorn sägs få en 1+5+2-konfiguraation vilket kan komma att göra den ungefär 20 procent mer energieffektiv. Den påstås även saknas stöd för 32-bitarskos utan ska enbart ha stöd för 64-bitarskod.

Källa