https://www.mobil.se/nyheter/dailymotion-ersatter-youtube-for-huawei
568687
Nyheter
falskt
Bjuder på långfilm gratis i appen

Dailymotion ersätter Youtube för Huawei

● BILDSPEL
För att ha mer innehåll i sin egen Huawei Video App, har den kinesiska tillverkaren nu signerat ett avtal med den franska videoströmningstjänsten Dailymotion.

Sedan förra året kan inte Huawei använda sig av några av Googles tjänster på sina nylanserade telefoner. Det här har resulterat i att de letar efter ersättare för de, för många, viktiga tjänster som Google kan erbjuda. Detta har lett Huawei till att skapa sin egen appbutik och nu har de även skrivit på ett avtal med en ny videoströmningstjänst för att ersätta Youtube, som ägs av Google sedan länge. 

h

Den strömningstjänst som ska leverera innehåll till Huawei Video App, är Dailymotion. ”Dailymotion?” säger du. Ja, det är den i storleksordningen andra största videoströmningstjänsten i världen, bara youtube är större. Men för att förtydliga så är det ett ganska stort glapp mellan första och andraplaceringen i den här resultatlistan. Enligt Dailymotion har de 300 miljoner användare världen över. Youtube säger sig ha 2 miljarder. 

För stora delar av världen där Huawei har många av sina fans är Googles tjänster redan förbjudna så där spelar dessa åtgärder kanske mindre roll. Men för att kunna driva någon form av vettig försäljning i västvärlden behövs bra alternativ till Google. Om Dailymotion nu kan bidra till det, ja det återstår att se. 

Huawei Video idag - 490 kronors rabatt

När vi tittar i Huawei Video idag så möts vi av innehåll från bland andra BBC News och långfilmer från Rakuten TV med titlar som Midsommar, Good Boys, Primal och Draktränaren 3. Helt enkelt en hel del av de filmer som är aktuella nu även på andra onlinebaserade filmaffärer. Vi möts även i Huawei Video-appen i P40 Pro av ett erbjudande där man som användare får kuponger värda 490 kronor för att kunna komma igång och titta gratis. De kupongerna ska räcka till tio filmer. 

Än så länge finns inte Dailymotion bland innehållet i Huawei Video och appen Dailymotion finns heller inte i Huaweis appbutik App Gallery. Däremot kan man se film från både Youtube och Dailymotion om man vill det, men då via Huawei-telefonens eller surfplattans webbläsare.