Annons

Medvetet val

Därför finns inte Imessage till Android

Dokument som publicerats i samband med Epic Games anklagelser mot Apple avslöjar bland annat varför Apple valt att inte utveckla Imessage till Android.

Publicerad Uppdaterad

En av de mest använda, unika funktionerna i Iphone är Imessage. En funktion som Apple aldrig utvecklat för att fungera till Android, trots att till exempel Apple Music finns till både Ios och till Android. Varför Apple valt att göra så här har visat sig i uttalanden som släpps av Eric Games i och med deras domstolsfall där de anklagar Apple för att agera på ett sätt som låser in deras användare i Appleprodukter. 

Imessage lanserades 2011 och Apple verkar ganska snabbt ha beslutat sig för att inte utveckla den till Android. Ett flertal uttalanden som dykt upp under Eric Games anklagelser visar hur Apple ser på möjligheten att göra Imessage för Android och uttalanden som till exempel att det skulle innebära att man tog bort ett stort hinder för Iphonefamiljer att ge sina barn Androidtelefoner (vilket skulle kunna vara önskvärt eftersom det finns billigare androidtelefoner än Iphones). Epic Games menar också att Facetime är en annan app som Apple använder för att låsa in sina användare i Apple-systemet. 

Hur meddelandetjänstutbudet skulle sett ut idag om Apple valt att göra Imessage tillgängligt för Android redan från start är en intressant fråga. Idag har Facebook ett rejält grepp kring den marknaden med sina tjänster Messenger och Whatsapp. Även om många användare migrerat till andra tjänster, som Signal, när det visade sig att Whatsapp och Messenger samlar in stora mängder data om sina användare.

Källa