Nedlagda planer?

Därför kan Samsung Galaxy S21 FE ha skrotats

Den nuvarande FE-modellen från Samsung, Galaxy S20 FE.

Efter flera förseningar och uppskjutna lanseringar sägs det nu att Samsung kan ha skrotat sin kommande Galaxy S21 FE helt och hållet.

Publicerad Uppdaterad

Enligt rapporter förra veckan skulle Samsungs Galaxy S21 FE ha börjat massprodceras. Men nu kommer en rapport från en den sydkoreanska publikationen Daily som enligt citat från Samsunganställda menar dels att det event där S21 FE skulle lanserats nu ställts in och kanske till och med att modellen som sådan skrotas helt. 

Det har sagts att Samsung hade tänkt presentera även S21 FE på det event där de nya Flip och Fold presenterades, men att produktionen försenats och därför behövde lanseringen skjutas fram. 

Anledningarna bakom en potentiell skrotning av modellen sägs vara två. Dels den rådande chipbristen, men också för att inte kannibalisera på deras egna modeller. Planen var, enligt rykten, att låta S21 FE drivas av Qualcomms Snapdragon 888, samma chip som sitter i Samsungs Galaxy Z Flip 3, som sägs sälja över förväntan. Om Samsung skulle ta en del av de chips som de skrapat ihop och sätta dem i en telefon som de inte vet om den skulle sälja bra eller inte, så riskerar de att försämra tillgängligheten på Flip 3 som faktiskt säljer bra. 

Det sägs också att Samsung blivit tvungna att designa om skärmen på S21 FE för att göra den billigare för att kompensera för prisökningen som skett på chip. 

Huruvida ryktena stämmer och det aldrig kommer någon Samsung Galaxy S21 FE återstår att se. 

Källa