Målar upp en mycket negativ bild

Data från amerikansk butiksjätte vittnar om klen efterfrågan på Iphone

Tecknen på att det går trögt för Apple med Iphoneförsäljningen fortsätter att hopas. Senast ut är data från den amerikanska elektronikkedjan Best Buy, som indikerar att intresset för de nya Iphone-modellerna har rasat.

Publicerad Uppdaterad

Indikationerna på att det går trögt för de nya Iphone-modellerna har avlöst varandra i en strid ström. Dels har flera av Apples leverantörer vittnat om minskad orderingång, dels påstås Apple ha vidtagit en del mycket ovanliga åtgärder på marknadssidan för att få fart på försäljningen. Och nu kommer siffror från den enorma amerikanska konsumentelektronik-kedjan Best Buy, som vittnar om att intresset för de nya telefonmodellerna Iphone XS och XS Max har klingat av rejält efter att ha nått sin peak i oktober. Best Buy är den största återförsäljaren av Iphone i USA efter Apple själva, så siffrorna har utan tvekan en viss tyngd. 

Iphone XR inte inkluderad

Siffrorna visar att Iphone XS var som mest populär den 4 oktober, då den var den 7 610:e mest populära produkten hos Best Buy. Den större XS Max låg i samma veva på plats 3 450. Därefter har det gått snabbt utför. Runt Black Friday låg XS på plats 13 100 medan XS Max hade landat på 8 640. Men den 10 december hade XS halkat ned enda till plats 18 500, medan XS Max låg på plats 9 370. Det bör nämnas att Iphone XR inte finns med i siffrorna, och att den billigare Iphone-modellen haft en viss effekt på försäljningen av de två andra enheterna kan vi nog utgå ifrån. Men även med hänsyn till den saken så lär situationen utan tvekan kännas tämligen obekant för Apple. 

Källa