4 – 8 juni smäller det

Datumet för Apples utvecklarkonferens WWDC spikat

Apple har nu avslöjat när och var årets upplaga av utvecklarkonferensen WWDC äger rum, närmare bestämt i San José mellan den 4 och 8 juni.

Publicerad Uppdaterad

Apples utvecklarkonferens WWDC handlar i huvudsak om mjukvara och då specifikt de olika operativsystem som Apples produkter kör. Vi snackar med andra ord Mac OS, IOS, Watch OS och TV OS. Kommande IOS 12 lär sannolikt stå i centrum under årets upplaga av WWDC, som kommer att genomföras på McEnery Convention Center i San José i Kalifornien mellan den 4 och 8 juni. Men Apple har även visat upp ny hårdvara på WWDC emellanåt, och chansen finns att vi får se en del nya produkter även i år. Exakt vad som kan tänkas visas upp i hårdvaruväg är oklart, men såväl Macbook som Macbook Pro, Imac och Mac Pro kan mycket väl dyka upp i uppgraderade versioner.

Homepod och ny Ipad senast

Under WWDC förra året lanserade Apple Watch OS 4 för klockan Apple Watch och Ios 11 för Iphone och Ipad. I Watch OS 4 fick vi bland annat nya urtavlor, förbättrad funktion för Siri och nya träningsfunktioner. Ios 11 bjöd framförallt på förbättrade funktioner och multitasking med delad skärm i Ipad. På hårdvarusidan lanserade Apple också en ny Ipad, Ipad Pro i två olika storlekar. Det var också på WWDC man visade upp sin smarta högtalare Homepod som sedan dess blivit försenad, men som nu finns till försäljning i ett fåtal länder, dock ej ännu i Sverige. 

Dyra biljetter

Det lär i vanlig ordning även bli huggsexa om biljetterna till evenemanget. För trots att en biljett kostar motsvarande 13 000 kronor, så kommer utbudet av platser sannolikt inte på långa vägar att matcha efterfrågan. Därför väljer Apple att lotta ut biljetterna bland de som registrerat sig för att delta. 

Källa