https://www.mobil.se/nyheter/de-f-r-lollipop-till-xperia-n-sta-vecka
558745
Nyheter
Sony Mobile Indonesia påstår

De får Lollipop till Xperia nästa vecka

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Xperia%20Z%20lollipop%20hav.png?itok=nd_fQ6mU', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Xperia%20Z%20lollipop%20hav.png?itok=XyP42MTb', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Xperia%20Z%20lollipop%20hav.png', w: 1240, h: 699, title: ' ' },]
Xperia uppdateras till Android 5.0 från och med nästa vecka, i alla fall i Indonesien. Det berättar Sony Mobile Indonesia på sin Facebooksida.

Meddelandet på bolagets officiella Facebooksida berättar att uppdateringen är tillgänglig från och med vecka 12.  I kommentarsfältet uppger man vidare att uppdateringen släpps på söndag nästa vecka, den 22 mars. I texten menar man att uppdateringen endast gäller för utvalda Xperia-produkter, något som verkar vara ett försiktigt ordval. I måndags blev var det hårda ord på Twitter om att produkter utanför Sonys Xperia-Z serie inte skulle få uppdateringen till senaste versionen av Android.

Förutom de nya uppdateringarna som hänger med via Lollipop så uppger Sony att de har inspirerats av grunddesignen i Lollipop och mixat det med sin egen formgivning.

Uppdateringen kommer enligt Sony att kräva 1,2 gigabyte ledigt internminne och ska ta cirka 20 minuter att slutföra. Att uppdateringen släpps i Indonesien behöver inte nödvändigtvis innebära att den kommer även till svenska kunder, men det tycks i alal fall inte vara långt kvar nu.