IFA 2018

De visar färdiga skal till höstens olanserade Iphone-modeller

Mobiltillbehör är vanligt förekommande på IFA-mässan, allt från skal till hörlurar och högtalare.

Publicerad Uppdaterad

Jag kommer till svenska tillbehörstillverkaren Krusells monter för att titta på deras kommande serie av laddare och powerbanks, men här hittar jag även skal färdiga för kommande Iphone-modeller. Krusell har själva kallat telefonerna för Iphone 9 och Iphone X Plus, men oavsett vad de officiella namnen blir så är man alltså redo med anpassade skal redan innan Apple officiellt lanserat årets enligt ryktet tre nya Iphones.

För att visa sina produkter har Krusell till och med gjort prototyper av de kommande telefonerna för att visa upp och för att presentera de egna produkterna. 

Benjamin Buchholz är säljare på Krusell och den som visar mig de nya produkterna. Serien med trådlösa laddare, Airpods-fodral och powerbands, alla klädda i läder kommer ut på marknaden om en månad.

Hur säkra kan ni vara på designen av nästa Iphone-modeller?

– Jag skulle säga kanske 99 procent, säger han och skrattar. 

De protyper av nästa Iphone som Krusell har avslöjar inga stora designförändringar. Framförallt handlar det om flera olika skärmstorlekar, med den större varianten av nuvarande Iphone X som kanske tydligaste exemplet.

Apple har bekräftat att man presenterar nya produkter den 12 september och då får vi veta säkert vad årets nya Iphone-modeller erbjuder i både form och funktion.